ចំណេះដឹងមូលដ្ឋានដែលបេក្ខជនត្រូវចេះសម្រាប់ទៅសិក្សាមុខជំនាញនេះ ៖
- ជីវវិទ្យា
- គីមីវិទ្យា
- គណិតវិទ្យា
ការសិក្សាដើម្បីទទួលបានសញ្ញាបត្របរិញ្ញាបត្ររងលើមុខជំនាញនេះ
- មានរយៈពេល ២ ឆ្នាំ យ៉ាងតិច ៦០ ក្រេឌីត
ចំណេះដឹង និងបំណិនដែលនិស្សិតទទួលបានក្រោយពីបញ្ចប់ការសិក្សារយៈពេល ២ ឆ្នាំ៖
- កែច្នៃអាហារដោយកម្មវីធីផ្សេងៗ
- កែច្នៃអាហារតាមប្រភេទរបស់ផលិតផល
- វិភាគគុណភាពផលិតផលអាហារ
- គ្រប់គ្រងគុណភាពផលិតផលអាហារ
- ផលិតអាហារស្របតាមមាត្រដ្ឋានគុណភាព
- អនុវត្តន៍តាមគោលការណ៍វិធីសាស្រ្តដែលល្អក្នុងការផលិត(GMP)
អង្គភាព ឬមូលដ្ឋានដែលអ្នកសិក្សាចប់មុខជំនាញនេះអាចទៅបម្រើការងារ៖
- អ្នកវិភាគគុណភាពក្នុងរោងចក្រផលិតអាហារកែច្នៃ
- បុគ្គលិកទទួលខុសត្រូវផ្នែកផលិតអាហារ
- បុគ្គលិកគ្រប់គ្រងគុណភាពអាហារ
- បង្កើតអាជីវកម្មផ្ទាល់ខ្នួន